Ingrediënten

  2 eetlepels olijfolie
  1 rode ui, fijngehakt
  1 potje jalapenopepers (225 gram Casa Fiesta), uitgelekt
  100 gram pitloze dadels, fijngesneden
  500 ml kruidenbouillon (van tablet)
  400 gram couscous
  2 eetlepels honing
  2 eetlepels boter
  200 gram feta, verbrokkeld

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: ovenschaal met inhoud van 1,5 liter, ingevet. Aluminiumfolie.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Couscous met olie, ui, helft van jalapenopepers en helft van dadels in ovenschaal omscheppen. Bouillon verwarmen.
Honing met boter in hete bouillon laten smelten en bouillonmengsel over couscous schenken. Op smaak brengen met zout en peper.
Ovenschoten met aluminiumfolie afdekken en in midden van de oven 15 minuten verwarmen. Folie verwijderen en feta erover strooien. Gerecht nog 5 minuten in midden van de oven laten garen. Uit oven nemen en met rest van dadels en jalapenopepers bestrooien.