Ingrediënten

  1 scharrelkip in stukken, of 4 kippenbouten
  boter om te bakken
  100 gram mager rookspek, in blokjes
  20 hele kleine uitjes, gepeld
  1 klein glaasje cognac
  2 dl rode wijn
  2 dl kippenfond of -bouillon
  2 teentjes knoflook, gehakt
  1 blaadje laurier
  30 gram boter en 30 gram bloem
  zout en peper
  1 takje tijm
  150 gram kleine champignons

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Braad de stukken kip op niet te hoog vuur aan in wat boter. Haal ze uit de pan en bak in hetzelfde vet de uitjes en het spek. Haal de uitjes uit de pan, doe de kip terug, giet de cognac erover en flambeer.
Giet na het uitbranden de wijn en de fond erop, doe gehakte knoflook erbij en de laurier, tijm, zout en peper. Laat de kip met deksel op de pan in een halfuur zachtjes gaar worden op een laag vuur.
Doe de laatste 10 minuten de uitjes erbij. Bak de champignons apart in wat boter.
Prak de 30 gram boter en 30 gram bloem door elkaar en roer die door de saus. Doe de champignons erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Lekker met gekookte aardappeltjes.