Ingrediënten

  40 gram bloem
  70 gram boter
  300 gram macaroni
  2 sneetjes witbrood, verkruimeld
  250 gram hamblokjes
  nootmuskaat
  150 gram jonge kaas, geraspt
  150 gram oude kaas, geraspt
  500 ml melk

Bereidingswijze

Nodig: ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af zodat de pasta nog net niet gaar is. Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus. Voeg 100 gram oude en 100 gram jonge kaas toe er roer door totdat alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng de kaassaus en de hamblokjes door de macaroni en schep in de ovenschaal. Bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.