Ingrediënten

  150 gram frambozen
  80 gram lange vingers
  200 ml slagroom
  3 eetlepels suiker
  250 gram magere kwark
  1 biologische citroen
  150 gram lemon curd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Was de citroen en wrijf hem droog. Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Meng de kwark met 2 eetlepels suiker, de fijngeraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap. Klop de slagroom stijf en roer hem door het kwarkmengsel. Verdeel de helft van de lange vingers over een schaal of kom. Meng het overige citroensap met 4 eetlepels water en 1 eetlepel suiker. Druppel de helft van het citroensapmengsel over de laag lange vingers. Bestrijk met 1/3 van de kwarkcreme. Verdeel de overig lange vingers erover en bedruppel met het overige citroensapmengsel. Was de frambozen voorzichtig en dep ze droog. Hou enkele frambozen apart om te garneren en verdeel de overige framnbozen over de lange vingers. Bestrijk met 1/3 van de kwarkcreme. Verdeel de helft van de lemoncurd eroverheen, bestrijk met de overige kwarkcreme. Garneer met de overige lemoncurd en de overige frambozen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.