Ingrediënten

  1 biologische citroen
  5 saffraandraadjes
  50 ml witte wijn
  2 eetlepels olijfolie
  400 gram risottorijst
  3 groentenbouillonblokjes
  1 sjalot
  200 gram rivierkreeftjes
  2 lente uitjes
  50 ml slagroom
  50 gram geraspte parmezaanse kaas
  1 eetlepel boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Spoel eventueel de rivierkreeftenstaartjes schoon en dep ze droog. Pel en snipper de sjalot. Los de bouillonblokjes op in 1 1/2 liter water. Fruit de sjalot en de risottorijst 1 minuut in 1 eetlepel olijfolie. Blus af met de witte wijn. Voeg de saffraan toe. Giet de bouillon erbij tot de rijst ne4t onder staat. Af en toe roeren. Voeg telkens als de bouillon is opgenomen meer bouillon toe. Herhaal tot de bouillon op is. Was de citroen goed af onder heet water, wrijf hem droog en rasp de schil. Haal de pan van het vuur en roer de boter, de parmezaan, de geraspte citroen en de slagroom door de risotto. Laat de risotto nog 3 minuten staan. Snij intussen de lente-uitjes fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op hoog vuur en voeg de lente-uitjes toe. Voeg de rivierkreeftjes toe en warm kort door. Schep de risotto op het bord en verdeel de rivierkreeftjes erover.