Ingrediënten
olijf olie
stuk chorizo van 225 gram, in plakjes
geitenkaas
lekker brood
2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
klein bosje platte peterselie
azijn
zeezout en versgemalen peper
3 lente uitjes, in dunne ringetjes
3 handvol cherrytomaatjes, in kwarten
3 grote rijpe tomaten, in stukken
Serranoham
Bereidingswijze
Voor 4 personen als lichte maaltijd. Bak de chorizo in een pan met een scheutje olijfolie roer af en toe om. Doe de tomaten en lente-ui in een kom en breng op smaak met zout en peper, een scheut olijfolie en wat azijn. Strooi de peterselie erover en zet apart. Zodra de chorizo knapperig is gebakken voeg dan de knoflook toe, blijf roeren. Zodra alles lekker begint te ruiken (pas op dat de knoflook niet verbrand) haal dan de pan van het vuur en doe er een klein scheutje azijn bij. Schep de chorizo en wat van de olie en knoflook over de salade. Meng alles goed door elkaar en serveer het meteen. Serveer met stukken brood wat geitenkaas en Serranoham.
Recente reacties