Ingrediënten

  1 eetlepel cacao
  2 eetlepels rietsuiker
  50 gram + een beetje boter
  150 gram pure chocolade
  1 grote sinaasappel
  160 gram + een beetje zelfrijzend bakmeel
  8 eidooiers
  250 gram suiker
  150 ml slagroom
  zout

Bereidingswijze

Smelt de chocolade met 50 gram boter au-bain-marie. Was de sinaasappel grondig en wrijf hem droog. Rasp de schil van de sinaasappel en hou de rasp apart. Schil de sinaasappel met een scherp mes en verwijder alle witte velletjes van de vrucht. Snij de sinaasappel in dunne plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Vet een cakevorm in en bestuif hem met een beetje zelfrijzend bakmeel. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eidooiers luchtig met de suiker en een snufje zout en voeg al roerend de slagroom toe. Zeef 160 gram zelfrijzend bakmeel en de cacao erboven en spatel er voorzichtig doorheen.

Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade door het beslag en giet het beslag in de cakevorm. Dep de plakken sinaasappel goed droog en halveer ze. Bestrooi de plakken sinaasappel met de rietsuiker en leg ze in een mooi patroon bovenop het cakebeslag. Laat hierbij de randen vrij. Bak de cake ca. 55 minuten in de oven.

Doctor’s diet program in Hiram, GA