Ingrediënten

  225 gram kristalsuiker
  700 gram roomkaas (Mon Chou)
  4 bananen
  250 gram pure chocolade
  125 ml zure room
  4 eieren
  60 gram boter
  300 gram digestive puur (koekjes)

Bereidingswijze

Nodig keukenmachine, springvorm met doorsnede van 24 cm (ingevet). Voor 12 personen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg toe aan de koekjes terwijl de keukenmachine draait. Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk dit stevig aan. Bak ongeveer 10 minuten in de oven en laat dan afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water). Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait. Voeg daarna de zure room en chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Laat 1 uur afkoelen in de oven zodat er geen barsten in de vulling komen. Neem de taart uit de oven, snij de rand los met een mes en verwijder de vorm. Laat helemaal afkoelen.