Ingrediënten

  1 kleine rode ui, in vieren gesneden
  14 kerstomaatjes, het liefst aan een tros
  5 verse chilipepers, met rondom gaatjes erin geprikt
  scheutje rodewijnazijn
  scheutje balsamicoazijn
  handvol verse basilicum
  2 tenen knoflook, gepeld
  handvol amandelen
  extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Spreid de chilipepers, tomaatjes en parten ui uit op een bakplaat. Beprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 10 minuten en voeg halverwege de amandelen en knoflook toe. Als de amandelen licht verkleurd zijn en de groenten zacht, haal je de bakplaat uit de oven en laat alles afkoelen. Gooi de stelen van de tomaten en de zaden en steeltjes van de pepers weg. Doe de mix samen met het basilicum in de keukenmachine en pureer tot een grove saus. Voeg de balsamico- en rodewijnazijn toe, plus genoeg olijfolie om de salsa smeuig ta maken. Roer goed en voeg zout en peper naar smaak toe. Deze saus smaakt lekker bij gebraden vlees, gekookte mosselen, vis of kip. Je kunt hem warm of koud serveren.