Ingrediënten

  250 gram salami (stuk)
  1 rode peper
  2 teentjes knoflook
  1 ui
  425 gram mais (blik)
  425 gram kidneybonen (blik)
  1 theelepel suiker
  paprikapoeder
  2 a 3 eetlepels geroosterde gezouten pinda s
  zout en peper
  500 gram gezeefde tomaten
  1 a 2 eetlepels tomatenpuree
  2 eetlepels olijfolie
  4 takjes platte peterselie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Giet de bonen en de mais in een zeef, spoel ze kort af en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon. Snij hem in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en snij hem in dunne ringen. Verwijder het vel van de salami en snij de salami in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit er de ui en de knoflook met de rode peper in. Voeg de salami toe. Roer er de tomatenpuree doorheen en bak kort mee. Blus af met de gezeefde tomaten. Breng aan de kook en laat 3 tot 4 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper, de suiker en paprikapoeder. Hak ondertussen de pinda s grof. Was de peterselie, schud hem droog en hak de blaadjes in reepjes. Meng de pinda met de peterselie. Voeg de bonen en de mais toe aan het chilipannetje en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met het pinda-peterseliemengsel. Lekker met stokbrood.