Ingrediënten

  1 eetlepel honing
  20 ml witte wijnazijn
  1 eetlepel Franse mosterd
  1 bosje bieslook
  125 gram spekblokjes
  versgemalen peper
  zout
  250 gram camembert
  1 appel, Granny Smith
  1 bosje radijs
  4 stronkjes witlof
  200 gram haricots verts
  60 ml olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm een koekenpan en bak de spekjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng in een kom de mosterd, witte wijnazijn, honing, wat zout en versgemalen peper. Schenk onder constant roeren de olijfolie erbij. Snij de bieslook fijn en roer samen met de spekjes door de dressing. Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water. Snij de onderkant van de witlof en haal de bladeren los. Maak de radijsjes schoon en snij ze in vieren. Verwijder het klokhuis van de appel en snij de appel in reepjes. Meng in een kom de haricots verts met de witlof, appel en radijs en breng op smaak met zout en peper. Snij de camembert in dunne plakken en meng de dressing door de salade. Verdeel de salade over vier borden en garneer met de camembert.