Ingrediënten

  4 eetlepels fijngeknipte bieslook
  1 theelepel Italiaanse kruidenmix
  25 gram boter
  100 gram Mon Chou
  10 krabsticks
  1 vleestomaat
  300 gram oesterzwammen
  1 ui
  olijfolie
  1 ei
  bloem
  peper en zout
  1/2 pak mix voor pizzadeeg

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Maak het pizzadeeg volgens aanwijzing op de verpakking en laat het 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes. Ontvel de tomaat en snijd hem in blokjes. Maak de krab los en doe de flinters in een grote kom. Snijd de Mon Chou in blokjes.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui goudgeel. Voeg de paddestoelen toe en laat deze 5 minuten zachtjes meebakken. Neem de pan van het vuur en roer de Mon Chou door het mengsel tot de kaas gesmolten is. Doe het mengsel bij de krab. Voeg de tomaat, de Italiaanse kruiden en de bieslook toe en schep alles door elkaar. Maak het mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel het pizzadeeg in vier porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap. Leg op elke lap een deel van de vulling. Klop het ei los en besmeer de randen van het deeg met ei. Klap het deeg over de vulling en druk de randen met een vork stevig op elkaar. Bestrijk de calzones met de rest van het ei. Leg ze op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk ze na het bakken met wat olijfolie.