Ingrediënten

  1 teen knoflook
  1 prei
  2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 gram)
  1/2 pak mix voor pizzabodem ( a 450 gram)
  3 eetlepels olijfolie
  150 gram gorgonzola
  olie om in te vetten
  bloem
  1 eetlepel kappertjes
  peper

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Oven voorverwarmen op 225 graden. In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1 eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens de aanwijzing op de verpakking. Werkvlak bestuiven met bloem. Deeg in twee gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lappen van ca. 25 cm doorsnede. Bakplaat invetten.
Paddestoelen in reepjes snijden. Prei in ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden.
In wok rest an de olie verhitten en knoflook en prei ca 1 minuut al omscheppend bakken, tot vocht verdampt is. Pan van het vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper.
Mengsel op een helft van deeglappen scheppen: randen vrijhouden. Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken. Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem. Calzones in ca 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.