Ingrediënten

  zout en peper
  1 theelepel oregano
  1 theelepel gedroogde tijm
  1 theelepel cayennepeper
  1 eetlepel paprikapoeder
  1 eetlepel uienpoeder
  1 eetlepel knoflookpoeder
  150 ml warme melk
  100 gram boter
  4 speklapjes
  700 gram spruitjes, gehalveerd
  1 kg kruimige aardappelen, in stukken

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng voor de cajunkruiden de uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, tijm en oregano door elkaar met wat zout en peper. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de spruitjes toe. Bestrooi de speklapjes rondom met 1-2 eetlepels cajunkruiden. Verhit de helft van de boter en bak hierin de speklapjes 15 ongeveer 15 minuten knapperig. Giet de aardappelen en spruitjes af, voeg de melk en overgebleven boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Giet 100 ml water bij het bakvet, breng aan de kook en roer de aanbaksels los tot een jus. Serveer de spruitjesstamppot met de speklapjes en jus.