Ingrediënten

  1 kip- of varkensrollade (van 500 gram)
  1 eetlepel boter
  4 eetlepels atjar
  4 pistoletjes
  2 eetlepels kokosmelk
  1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  4 a 5 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  1 theelepel sambal
  2 eetlepels limoensap
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 eetlepel zonnebloemolie
  3 a 4 eetlepels ketjap manis
  2 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de boter en braad hierin de rollade aan. Giet er 1 eetlepel ketjap en 2 eetlepels water bij en laat afgedekt in ongeveer 30 minuten gaar sudderen. Schakel de warmtebron uit en laat de rollade een kwartiertje rusten in de jus. Verhit intussen de olie op een lage stand en fruit hierin de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de pindakaas, rest van de ketjap, sambal, limoensap, kokosmelk en 5 eetlepels water toe en roer tot een gladde saus. Laat op een lage stand pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Snij de rollade in dikke plakken. Snij de broodjes open en beleg ze met de plakken vlees. Schep er royaal pindasaus, de atjar en seroendeng over.