Ingrediënten

  2 eetlepels honing
  1 eetlepel grove mosterd
  15 ml olijfolie
  12 gram zout + mespuntje zout
  150 gram cashewnoten
  1 teentje knoflook
  125 gram rucola
  215 ml olijfolie
  500 gram bloem
  600 gram brie
  300 ml water
  7 gram gist
  1 theelepel gedroogde oregano

Bereidingswijze

Nodig: plasticfolie, staafmixer, bakpapier, bakplaat.

Maak het pizzadeeg van 500 gram bloem, meng daarin het water, de gist, oregano en 15 ml olijfolie. Strooi 12 gram zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 250 graden.
Maak een cashew-rucolapesto: pel de knoflook en maal de knoflook met 100 gram cashewnoten fijn met de staafmixer. Voeg 75 gram rucola en 200 ml olijfolie toe en pureer tot een pesto. Breng op smaak met wat peper en zout.

Rol het deeg uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat en leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bodem met de pesto. Snij de brie in dunne plakken en beleg de pizza er mee. Bak de pizza in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Meng de honing met de mosterd en roer goed door. Verheel het honingmosterdsausje over de pizza. Hak de overgebleven cashewnoten en verdeel samen met de overgebleven rucola over de pizza.