Ingrediënten

  270 gram Catelaanse braadworst
  400 gram trostomaten
  2 rode uien
  1 aubergine
  1 courgette
  2 eetlepels (olijf)olie
  6 takjes tijm
  1 blik cannellinibonen (400 gram)
  1 blik borlottibonen (400 gram)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de courgette en aubergine in blokjes van 1 1/2 cm. Snij de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik. Spoel de bonen in vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 minuten. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 minuten mee. Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.