Ingrediënten

  2 bakken mosselen (a 2 kg)
  100 ml wodka
  2 pakjes tomato frito (a 350 gram)
  4 eetlepels olijfolie
  2 rode pepers
  4 stengels bleekselderij
  2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Snij de knoflook in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes van 1/2 cm. Snij het steeltje van de rode pepers, halveer ze in de lengt en verwijder met een scherp mestje de zaadlijsten. Snij de peper in reepjes. Laat de mosselen uitlekken. Verhit in 2 grote pannen elk 2 eetlepels olie. Verdeel de knoflook, bleekselderij en peper over de 2 pannen en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Doe in elke pan 2 kg mosselen, 1 pakje tomato frito en 50 ml wodka. Schep alles om en doe de deksels op de pannen. Kook de mosselen in 5 tot 8 minuten gaar op hoog vuur. Schud de pannen regelmatig. Lekker met groene salade en brood om in de saus te dopen.