Ingrediënten
1 stokbrood
handje verse peterselie, fijngehakt
100 gram oude kaas, geraspt
mespunt nootmuskaat
1,75 liter kippenbouillon
1 prei, in ringen
500 gram bloemkool, in roosjes
1 theelepel olijfolie
6 teentjes knoflook, ongepeld
Bereidingswijze
Nodig: aluminiumfolie en staafmixer Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster ca. 25 minuten in de oven. Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in ca 20 minuten gaar. Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool. Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep. Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie. Serveer met stokbrood.
Recente reacties