Ingrediënten

  1 bosje platte peterselie
  16 (met citroen gevulde) groene olijven
  8 verse dadels
  1 struik bleekselderij
  zout en versgemalen peper
  2-3 eetlepels witte wijnazijn
  6 eetlepels olijfolie
  1 teen knoflook
  2 bosuitjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Maak de bleekselderij schoon, schil de buitenste stengels met een dunschiller. Snij de stengsel overdwars in heel dunne reepjes. Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Snij de olijven overdwars door in plakjes. Hak de blaadjes van de peterselie fijn. Maak de bosuitjes schoon en ze fijn. Pel de knoflookteen. Klop de olijfolie, azijn, uitgeperste knoflook met zout en peper tot een dressing. Schep alle ingredienten, behalve de peterselie, luchtig door elkaar en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Strooi voor het serveren de peterselie over de salade. Schep nog even om en breng alles pittig op smaak met zout en peper.