Ingrediënten

  4 dunne lendebiefstukken a 150 gram
  4 eetlepels extra vergine olijfolie
  1 theelepel gedroogde oregano
  400 gram romatomaten uit blik, in stukken gesneden
  1 eetlepel kappertjes
  handje fijngehakte peterselie
  4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  1 teen knoflook, in dunne plakjes
  zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olijfolie in een grote ondiepe koekenpan en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Haal ze eruit en hou ze apart. Doe de knoflook, ansjovis, kappertjes en de helft van de peterselie in de pan en roerbak een paar minuten. Roer er grondig de tomaten en oregano door en kook alles 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur laag, leg de biefstukken weer in de pan (ze moeten onderstaan) en laat ze afhankelijk van hun dikte 10-15 minuten pruttelen. Controleer de smaak en voeg zo nodig zout en peper toe. Haal dan de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met de rest van de peterselie en zet het gerecht meteen op tafel. Lekker met Italiaans brood.