Ingrediënten

  2 kippenbouillontabletten
  1 eetlepel (arachide)olie
  1 teen knoflook
  500 gram gekookte rode bieten
  250 gram winterpeen
  125 gram sour cream
  1/2 zakje selderij (a 40 gram)

Bereidingswijze

Nodig: staafmixer Voor 4 personen Schil de winterpeen en snij in stukken van 1 cm. Snij de onderkant van de bieten en snij in de bieten in gelijke stukken. Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet, knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en 750 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur koken. Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snij de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergebleven blaadjes selderij. De soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.