Ingrediënten

  800 gram rode bieten
  5 gram peterselie
  1 eetlepel mierikswortel (potje 140 gr. Kühne)
  125 ml Griekse yoghurt
  1 rode ui
  50 ml rode wijnazijn

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zoveel water bij dat ze helemaal onder water staan. Voeg de helft van de azijn en eventueel wat zout toe. Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 minuten helemaal gaar worden. Als je een mes in de biet kan prikken is deze gaar. Giet de bieten af en laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen. Pel intussen de ui en snij deze in dunne halve ringen. Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik. Schil de bieten en snij ze in plakjes van 1/2 cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snij de peterselie fijn en strooi erover. Lekker met gebakken schil en gekookte krieltjes. Je kunt de bieten een avond van tevoren al koken. Tip: ipv mierikswortel kun je ook mosterd gebruiken. Tip: ipv rauwe biet kun je ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.