Ingrediënten

  75 gram rucola
  400 gram geraspte bietjes
  1 liter rundvleesbouillon
  150 ml droge witte wijn
  300 gram risotto
  300 gram ontbijtspek in reepjes
  2 uien, gesnipperd
  50 gram boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Smelt de helft van de boter in een pan en fruit hierin 1 minuut de ui. Voeg de spekreepjes toe en bak nog 3 minuten mee. Doe de rijst erbij en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen. Voeg dan bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Doe de geraspte bietjes erbij met de rest van de boter en verwarm nog 1-2 minuten. Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over 4 borden. Serveer met de rucola.