Ingrediënten

  3 eetlepels paneermeel
  1/2 theelepel venkelzaad
  1 teen knoflook
  250 gram rauwe bieten
  evt. 4 partjes citroen
  1 ei
  2 takjes basilicum
  75 gram warmgerookte zalmflakes
  4 eetlepels crème fraiche
  4 eetlepels milde olijfolie

Bereidingswijze

Nodig: fijne rasp en keukenpapier Voor 4 personen Schil en rasp de rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. Meng de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en schep telkens 1 eetlepel van het bietenmengsel in de pan totdat je zes hoopjes hebt. Druk een beetje aan en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 minuut. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog een portie. Roer de crème fraiche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraiche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje van 3 latkes hebt. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee. Lekker met een partje citroen.