Ingrediënten

  1 bos platte peterselie, grof gesneden
  1 rode ui, fijngesneden
  1 ei, losgeklopt
  6-8 eetlepels paneermeel
  500 gram gekookte bieten, in blokjes
  3 eetlepels zonnebloemolie
  1 eetlepel karwijzaad, gekneusd
  4 eetlepels kwark
  300 gram zachte Hollandse geitenkaas, naturel of met honing
  150 gram meergranenrijst
  4 zoetzure augurken, in halve plakjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Kook de rijst. Vorm van de kaas 8 kroketjes. Rol ze door het ei en vervolgens door het paneermeel. Rol ze nog een keer door het ei en het paneermeel en leg ze op een bord.

Giet de rijst af, roer met een vork goed door en laat afkoelen. Meng de bietjes, ui, peterselie, augurk, kwark en karwijzaad. Schep de rijst erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kroketjes in ongeveer 4 minuten rondom goudbruin op niet al te hoog vuur, zodat de kaas zacht wordt en de kroketjes niet te donker kleuren. Serveer de kroketjes met de rijstsalade.