Ingrediënten

  1 eetlepel olie
  zout en peper
  4 teentjes knoflook
  400 gram aardappels
  1 eetlepel olijfolie extra vergine
  50 gram rucola
  4 biefstukken (per stuk ca. 100 gram)
  2 eetlepels boter

Bereidingswijze

Nodig: pureestamper. Voor 4 personen. Schil de aardappels, was ze en snij ze in stukken. Pel de knoflookteentjes. Kook de aardappels en de knoflook afgedekt ca 20 minuten in water met zout. Verwarm de oven voor, elektrisch 200 graden, hetelucht 175 graden. Verhit een koekenpan met deolie en 1 eetlepel boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze op hoog vuur ca. 2 minuten aan beide kanten. Leg de biefstukken in een ovenschaal en zet ze ca. 6 minuten in de oven. Giet de aardappels en de knoflook af, doe ze terug in de pan en laat ze droogstomen. Voeg 1 eetlepel boter toe en stamp het geheel met een pureestamper fijn. Breng op smaak met zout en peper. Neem de biefstukken uit de oven en laat za ca. 2 minuten rusten. Snij ze in plakken en serveer ze met de knoflookpuree. Verdeel de rucola erover en druppel de olijfolie eroverheen.