Ingredienten
2 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel venkelzaad
een klein handje fijngesneden koriander
5 takjes tijm
5 teentjes fijngehakte knoflook
1 gesnipperde ui
50 ml whisky
3 eetlepels dijonmosterd
125 donkerbruine basterdsuiker
125 ml wittewijnazijn
250 ml ketchup
25 gram roomboter
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 eetlepels worcestersaus
60 ml water
Bereidingswijze
Eventueel extra nodig: 2 weckpotjes Voor 6-8 personen. Verwarm de olie in een zware pan en fruit de ui tot hij zacht wordt. Fruit de knoflook een paar minuten mee, maar pas op dat de ui en knoflook niet bruin worden. Voeg de andere ingrediënten toe en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Zeef de saus en laat afkoelen. Wil je de saus langer bewaren steriliseer de weckpotjes dan eerst en verdeel de saus over de potjes.
Recente reacties