Ingredienten

  2 eetlepels plantaardige olie
  1 eetlepel venkelzaad
  een klein handje fijngesneden koriander
  5 takjes tijm
  5 teentjes fijngehakte knoflook
  1 gesnipperde ui
  50 ml whisky
  3 eetlepels dijonmosterd
  125 donkerbruine basterdsuiker
  125 ml wittewijnazijn
  250 ml ketchup
  25 gram roomboter
  2 theelepels gerookte paprikapoeder
  2 eetlepels worcestersaus
  60 ml water

Bereidingswijze

Eventueel extra nodig: 2 weckpotjes Voor 6-8 personen. Verwarm de olie in een zware pan en fruit de ui tot hij zacht wordt. Fruit de knoflook een paar minuten mee, maar pas op dat de ui en knoflook niet bruin worden. Voeg de andere ingrediënten toe en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Zeef de saus en laat afkoelen. Wil je de saus langer bewaren steriliseer de weckpotjes dan eerst en verdeel de saus over de potjes.