Ingrediënten

  1 vanillestokje
  250 gram suiker
  pinda’s
  200 gram crème fraîche
  2-3 bananen
  2-3 eetlepels rum
  1 eetlepel boter
  270 gram koelvers bladerdeeg (bijv. Tante Fanny)

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor: elektrisch 225 graden, hetelucht 200 graden. Karamelliseer in een ovenbestendige koekenpan de suiker met een scheutje water. Pel de bananen en snij ze in de lengt in dikke plakken.

Blus de karamel af met de rum en 1 eetlepel boter. Neem van het vuur. Leg de plakken banaan in de karamel. Rol het deeg uit in een taartvorm (28 cm doorsnee) en snij overtollig deeg af. Verdeel de karamelbananen eroverheen. Bak het geheel 20-25 minuten in de oven.

Neem de taart uit de oven en laat hem kort afkoelen. Stort de taart omgekeerd op een schaal of bord. Splits het vanillestokje en roer het merg door de creme fraiche. Serveer de taart met de crème fraîche en de pinda’s.