Ingrediënten

  4 bananen
  1 1/2 theelepel citroenschil
  3 dl mineraalwater
  1/2 theelepel zout
  100 gram boekweitmeel
  100 gram bloem
  2 eieren
  boter of olie
  sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Splits de eierdooier en het eiwit van de eieren. Zeef de bloem en het meel. Roer bloem, meel, eierdooiers, zout, mineraalwater en de geraspte citroenschil door elkaar tot een glad beslag.
Schil de bananen en pureer ze. Voeg citroensap toe om verkleuring tegen te gaan. Schep de bananenpuree door het beslag. Klop de eiwitten stijf en voeg ze als laatste aan het beslag toe.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan, laat het uitvloeien en bak de pannenkoeken aan beide zijden gaar en goudbruin.
Serveer met suiker of een fruitsalade.