Ingrediënten

  200 gram witte basterdsuiker
  100 gram boter
  300 gram bananen
  1 theelepel kaneelpoeder
  2 theelepels bakpoeder
  250 gram tarwebloem
  zout
  125 gram crème fraîche
  2 eieren
  8 gram vanillesuiker

Bereidingswijze

Nodig: cakevorm (27 cm), bakpapier, keukenmachine en een satéprikker. Voor 10 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een mespunt zout. Pel en prak de bananen. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 seconden tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar in de oven. Controleer na 50 minuten op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.