Ingrediënten

  1 theelepel djahe (gemalen gemberpoeder)
  1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
  1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
  500 gram hamlappen, in stukjes
  4 eetlepels olie
  2 grote uien, fijngesneden
  1 eetlepel azijn
  3 eetlepels ketjap manis
  1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze

Voor 4 personen Fruit de ui goudbruin in de olie. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahe en knoflook. Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met zout en peper. Lekker bij een rijsttafel van komkommer, kroepoek, sambal, seroendeng (geroosterde kokos en pinda), gebakken uitjes, atjar, rijst en hardgekookte eieren.