Ingrediënten

  150 gram parmaham
  5 eetlepel olijfolie
  1 teentje knoflook, geperst
  1 theelepel scherpe mosterd
  1 theelepel citroenrasp
  1 zak veldsla
  2 rijpe avocado\’s, in plakjes
  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  150 gram gepelde garnalen
  zout en peper
  1 eetlepel citroensap
  1 eetlepel witte wijnazijn
  1 cm verse gember, geschild en geraspt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Klop 4 eetlepels olijfolie, het geperste teentje knoflook,de gember, mosterd azijn en citroensap tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie op een lage stand en bak hierin de ham aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Dep de garnalen droog en bak ze met de de twee fijngehakte teentjes knoflook en citroenrasp in het bakvet van de ham op middelhoog vuur in een paar minuten gaar. Schep de sla en dressing goed door elkaar en verdeel over 4 borden. Verdeel de avocado en garnalen over de salade en verkruimel de ham erover. Lekker met patat of knapperig brood.