Ingrediënten

  semi-gedroogde tomaten op olie (pot) 100 gram (uitgelekt gewicht), grof gehakt + 3 eetlepels olie
  2 aubergines, over de lengte gehalveerd
  120 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
  2 eetlepels verse oregano, fijngehakt + een beetje extra
  zout en peper
  geraspte schil van 1 citroen.

Bereidingswijze

Voor 2 personen. Verwarm de ovengrill voor. Snij het auberginevlees kruislings vrij diep in; let erop dat je niet in de schil snijdt. Bestrijk ze met 1 eetlepel olie uit het tomatenpotje, leg ze op de schilkant onder de grill en gril ze in ca 20 minuten gaar en zacht, keer ze halverwege. Meng intussen in een kom de tomaatjes met de oregano, geitenkaas en citroenrasp. Neem de auberginehelften uit de oven. Schep met een lepel het meeste van het auberginevlees uit de schil; let erop dat de schil heel blijft. Snij het vruchtvlees grof en roer door het tomatenmengsel. Breng op smaak met flink wat zout en peper en vul er de aubergineschillen mee. Sprenkel 2 eetlepels olie uit het tomatenpotje over de gevulde aubergines en schuif ze nog even onder de grill tot de kaas goudbruin begint te worden. Bestrooi met wat oregano en serveer.