Ingrediënten

  4 lente-uitjes, fijngesneden
  extra vergine olijfolie
  2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  handvol kerstomaatjes
  een scheutje rodewijnazijn
  50 gram broodkruimels
  50 gram pijnboompitten
  3 aubergines, in plakken van 1 cm dik
  olijfolie
  1/2 theelepel kaneel, plus extra snufje

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de aubergineplakken in een ovenvaste pan. Bestrijk ze met wat olijfolie en bestrooi ze met 1/2. theelepel kaneel en wat zout en peper. Bak ze ongeveer 20 minuten en voeg halverwege de lente-ui, knoflook en kerstomaatjes toe. Als alles zacht en geschroeid is voeg je een scheutje wijnazijn toe.

Meng de broodkruimels, pijnboompitten een snufje kaneel, zout en peper, plus een klein scheutje olijfolie. Verdeel dit mengsel over de aubergine en bak ze in 5 tot 10 minuten krokant en bruin.