Ingrediënten

  4 takjes bieslook
  50 gram koude boter
  4 eieren
  zout en peper
  20 asperges
  1 pot kalfsfond (400 ml)
  8 plakken Spaanse rauwe ham

Bereidingswijze

Nodig: bakpapier Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de plakken ham op een stuk bakpapier en dek af met bakpapier. Laat in ca 45 minuten krokant worden in de oven. Kook de kalfsfond in 20 tot 30 minuten in tot een kwart. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook ze in 12 tot 15 minuten gaar in ruim water met zout. Kook de eieren halfzacht. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij de boter in kleine stukjes en klop geleidelijk door de fond. Hak de bieslook fijn. Serveer de asperges met het ei, de fond en de krokante ham. Bestrooi het geheel met bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.