Ingrediënten

  2 trossen cherry-tomaatjes
  6 grote plakken serranoham
  6 eieren
  1 eetlepel grove mosterd
  6 chipolata worstjes
  4 eetlepels olijfolie
  6 portobello paddestoelen

Bereidingswijze

Voor 6 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de steeltjes van de portobello en bestrijk de binnenkant van de hoeden met mosterd. Leg de paddestoelen met de mosterdkant naar boven op de bakplaat. Leg de worstjes ernaast en besprenkel alles met een eetlepel olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en bak de paddestoelen en worstjes 10 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en leg de trossen tomaatjes erbij. Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie. Leg de ham ernaast (gebruik eventueel een tweede bakplaat). Schuif de bakplaat weer in de oven en bak worstjes, paddestoelen, tomaat en ham in 8-10 minuten gaar en knapperig.

Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie en bak de eieren.
Verdeel de portobello, worstjes, ham en gebakken eieren over de borden. Knip met een schaar de trossen tomaat in kleine trosjes en leg deze op de borden. Maal wat peper over het geheel en serveer direct.