Ingrediënten

  1 krop andijvie
  2 sneetjes oud brood
  1 teentje knoflook
  zout en peper
  2 eieren
  1 eetlepel mosterd
  1 eidooier
  100 ml + 2 eetlepels olie
  50 gram oude kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de andijvie grof en was hem goed. Laat uitlekken. Verwijder de korst van het brood. Snij het brood grof. Pel de knoflook en bak hem bruin in 2 eetlepels olie. Verwijder de knoflook, bak het brood krokant in het braadvet. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Kook de eieren 6 tot 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze. Meng de mosterd met de eidooier. Klop er heel geleidelijk de olie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de salade er mee aan. Serveer met de croutons en de eieren. Ras de kaas eroverheen.