Ingrediënten
1 krop andijvie
2 sneetjes oud brood
1 teentje knoflook
zout en peper
2 eieren
1 eetlepel mosterd
1 eidooier
100 ml + 2 eetlepels olie
50 gram oude kaas
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Snij de andijvie grof en was hem goed. Laat uitlekken. Verwijder de korst van het brood. Snij het brood grof. Pel de knoflook en bak hem bruin in 2 eetlepels olie. Verwijder de knoflook, bak het brood krokant in het braadvet. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Kook de eieren 6 tot 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze. Meng de mosterd met de eidooier. Klop er heel geleidelijk de olie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de salade er mee aan. Serveer met de croutons en de eieren. Ras de kaas eroverheen.
Recente reacties