Ingrediënten

  250 gram kwark
  300 ml roomyoghurt
  2 eetlepels citroensap
  5 eetlepels suiker
  250 gram aardbeien
  100 gram cruesli
  25 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien, op 4 stuks na, in kleine blokjes. Meng de aardbeiblokjes met 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel citroensap en laat ongeveer 5 minuten marineren. Meng intussen de yoghurt met de kwark, 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel citroensap. Druk de aardbeiblokjes met een vork fijn. Hak de chocolade grof en meng de helft door de cruesli. Verdeel over 4 glazen. Verdeel het yoghurtmengsel en de aardbeienpuree in laagjes in de glazen, begin met de yoghurt. Maak met een vork een gemarmerd effect in de yoghurt en de puree. Halveer de overige aardbeien en verdeel ze over de yoghurt. Verdeel de overige chocolade ook over de yoghurt. Serveer direct.