Ingrediënten
250 gram kwark
300 ml roomyoghurt
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels suiker
250 gram aardbeien
100 gram cruesli
25 gram pure chocolade
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien, op 4 stuks na, in kleine blokjes. Meng de aardbeiblokjes met 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel citroensap en laat ongeveer 5 minuten marineren. Meng intussen de yoghurt met de kwark, 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel citroensap. Druk de aardbeiblokjes met een vork fijn. Hak de chocolade grof en meng de helft door de cruesli. Verdeel over 4 glazen. Verdeel het yoghurtmengsel en de aardbeienpuree in laagjes in de glazen, begin met de yoghurt. Maak met een vork een gemarmerd effect in de yoghurt en de puree. Halveer de overige aardbeien en verdeel ze over de yoghurt. Verdeel de overige chocolade ook over de yoghurt. Serveer direct.
Recente reacties