Ingrediënten

  2 vastkokende aardappelen
  2 sjalotjes
  1 eetlepel (olijf)olie
  1 teen knoflook
  1/2 eetlepel boter
  4 plakjes bladerdeeg
  75 gram roombrie met kruiden
  1 ei
  1/2 dl room
  zout en zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: 4 kleine lage taartvormpjes.

Schil de aardappelen, kook ze in circa 15 minuten beetgaar en snij ze in plakjes. Pel de sjalotjes en snij deze in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en pers hierboven de knoflook uit. Voeg de sjalot toe, fruit deze enkele minuten op zacht vuur en laat in de pan afkoelen.
Vet de taartvormpjes in met boter, druk het deeg hierin en snij de overtollige deegranden van de vormpjes af. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de brie in kleine blokjes. Klop in een kom het ei met de room los en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer het eimengsel door de sjalotjes. Verdeel de plakjes aardappel en blokjes brie over de taartbodems en giet het eimengsel over de taartjes.
Bak de taartjes in ca 20 minuten goudbruin en gaar.