Ingrediënten

  1 kg aardappelen (met rode schil)
  1 teentje knoflook, geperst
  1 theelepel scherpe mosterd
  1/2 citroen, geraspt en geperst
  2 eetlepels mayonaise
  125 ml crème fraîche
  5 eetlepels gepelde pistachenoten, grof gehakt
  rucola
  250 gram gerookte kipfilet
  1/2 theelepel suiker
  15 gram koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

Voor 8 personen. Aardappels schoonboenen en ongeschild in een bodempje water met zout in 20 minuten gaar koken. Afgieten en iets laten afkoelen. In een kom de crème fraîche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en koriander tot een romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en een beetje suiker. Aardappels in plakjes snijden en terugdoen in de pan. Voorzichtig omscheppen met de dressing en de salade minstens 1 uur op een koele plek laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Bekleed een grote schaal met de rucola en schep de aardappelsalade er op. Snij de kipfilet in schuine plakken en leg op de aardappelsalade. Garneer met de pistachenootjes