Ingrediënten

   1/2 rode peper
  1 teentje knoflook
  3 middelgrote aardappelen
  1,5 dl room
  8 plakjes bladerdeeg
  500 gram varkenspoulet
  1 eetlepel bloem
  2 dl kippenbouillon
  1 bosuitje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien en leg 4 plakjes op de ovenplaat. Rasp de aardappelen grof. Meng er 1 dl room door en een flinke snuf zout en peper uit de molen. Verdeel het aardappelmengsel over de deegplakjes en leg er nog een deegplakje bovenop. Plaats 20 minuten in de oven. Breng ondertussen de poulet op smaak met zout en peper. Bak het aan in een mengsel van boter en olie en voeg, als het mooi bruin is gekleurd, de fijngehakte knofloken en rode peper toe. Bak een minuut door en doe dan de bloem erbij. Roer goed door. Draai het vuur laag en voeg een minuut later de kippenbouillon en de rest van de room toe. Roer nogmaals goes door. Schenk wat bouillon erbij als de saus te dik is. Hak het bosuitje fijn en roer het door de saus. Leg het pasteitje op een groot bord en schep er flink wat vlees met saus over. Lekker met frisse salade.