Ingrediënten
zout en peper
nootmuskaat
200 gram geraspte gruyère
amandelen
200 ml kookroom
1 kg vastkokende aardappels, geschild en in plakjes van 5 mm
1 liter melk
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook. Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen. Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas.
Bak de gratin nog ca 15 minuten in het midden van de oven.
Tip: vervang de gruyère door pecorino, belegen kaas of geitenkaas.
Gebruik geroosterde magere spekblokjes in plaats van amandelen.
Recente reacties