Ingrediënten
2 teentjes knoflook, geperst
750 ml slagroom
1 kilo vastkokende aardappelen, geschild
150 gram gruy?re
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Benodigdheden: grote ovenschaal.
Aardappels 15 minuten koken, afgieten, laten uitdampen en in dunne plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 100 graden. Slagroom met knoflook, 100 gram van de gruy?re en peper en zout op smaak mengen.
Van aardappelplakjes driekwart in ovenschaal overdoen. Roommengsel erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Achtergehouden aardappelplakjes dakpansgewijs erop leggen en rest van de kaas erover strooien.
Gratin in midden van de oven in ca. 1 uur en 30 minuten bruin en gaar bakken. Met aluminiumfolie afdekken als gratin te donker wordt.
Recente reacties