Ingrediënten

  3 rode uien, in dunne ringen
  olie om in te bakken
  1 eetlepel zure room
  sap van een halve citroen
  125 gram mayonaise
  1/2 eetlepel dyonmosterd
  15 gram bieslook, fijngeknipt
  2 plakken bacon
  500 gram aardappelen

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit wat olie in een koekenpan met dikke bodem en fruit de gesneden uien op middelhoog vuur 40 minuten of tot ze gekarameliseerd zijn. Snij de aardappelen in stukken. Kook ze beetgaar, giet ze af en laat ze iets afkoelen. Kook de aardappelen niet te lang omdat ze dan uit elkaar vallen. Bak de bacon knapperig en laat hem uitlekken op keukenpapier. Laat de bacon iets afkoelen en snij hem in stukjes. Schep de aardappelen, ui en bieslook in een schaal goed door elkaar. Bewaar wat bieslook voor de garnering. Meng de mayonaise, mosterd, citroensap en zure room in een kom door elkaar. Schep de dressing door de salade. Strooi de stukjes bacon erover en garneer met bieslook.