Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Groenteplaattaart met rauwe ham

Indiener:
Categorie : Hartige taarten
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 14 keer bekeken


Ingredienten

  1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
  2 theelepels gedroogde dille
  1 teen knoflook
  1 rode ui
  250 gram ricotta
  100 gram rauwe ham
  200 gram tuinerwten (diepvries)
  1 eetlepel (olijf)olie
  1 courgette
  250 gram groene asperges

Bereidingswijze

Nodig: bakpapier Voor 4 personen. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Doe de ricotta in een kom. Snipper de rode ui fijn en roer door de ricotta. Pers de knoflook erboven en voeg de dille toe. Roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snij het bladerdeeg in een zo groot mogelijke cirkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de buitenste rand een 1/2 cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel. Snij de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel de asperges over de taart. Bak de taart in ca 20 minuten iets onder het midden van de oven. Snij intussen met een kaasschaaf of unschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie. Verhit een wok hoog vuur en roerbak de courgette 1 minuut. Neem uit de wok. Doe de tuinerwten met 3 eetlepels water in een steelpan en verwarm 4 minuten. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, tuinerwten en ham erover. Tip: in plaats van bladerdeeg kun je ook vers taartdeeg (rol 230 gram) gebruiken.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl