Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Kaassoesjes

Indiener:
Categorie : Hapjes en tapas     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 12 keer bekeken


Ingredienten

  1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  1/2 theelepel zout
  50 gram bloem
  50 gram boter
  50 ml melk
  50 gram geraspte oude kaas
  2 eieren

Bereidingswijze

Nodig: bakpapier Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en 100 ml water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel. Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 minuten al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem de pan van het vuur. Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct. Tip: Prik de soezen na het bakken een keer in met een prikker. Zo kan er snel stoom ontsnappen en worden de soezen mooi droog krokant. Je kunt de soesjes ook 1 dag van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren 5 minuten in de oven op 180 graden C.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl