Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Quiche met zuurkool en beenham

Indiener:
Categorie : Hartige taarten
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 11 keer bekeken


Ingredienten

  150 gram gekookte beenham, in blokjes/reepjes
  1 zak zuurkool naturel (520 gram), uitgelekt
  2 sjalotten, gesnipperd
  25 gram roomboter
  75 gram geraspte jong belegen kaas
  1 beker crème fraîche (200 gram)
  4 eieren
  3 eetlepels paneermeel
  1 rol quiche- en taartdeeg (uit de koeling, 300 gram)
  1 eetlepel milde grove mosterd

Bereidingswijze

Nodig quiche- of taartvorm (doorsnede 24 cm) Voor 4 personen. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Doe intussen de zuurkool in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de zuurkool in een kom en schep er de sjalot en de beenham door. Rol het deeg uit en bekleed de de vorm ermee. Prik met een vork het deeg gelijkmatig in en bestrooi met het paneermeel. Verdeel de zuurkool over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, de mosterd en kaas. Breng op smaak met peper en schenk over de zuurkoolvulling. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl