Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Romige zuurkoolschotel

Indiener:
Categorie : Eenpans en Ovengerechten
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 15 keer bekeken


Ingredienten

  1 1/2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  2 uien, gesnipperd
  3 teentjes knoflook, geperst
  250 gram gerookte spekreepjes
  1 theelepel gedroogde oregano
  75 gram geraspte jongbelegen kaas
  1 beker crème fraîche (200 gram)
  1 zak zuurkool naturel (520 gram), uitgelekt

Bereidingswijze

Nodig: ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet. Voor 4 personen. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit. Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de zuurkool met 150 ml water toe en stoof de zuurkool 15 minuten. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe. Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel de zuurkool erover en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree. Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl