Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

Indiener:
Categorie : Eenpans en Ovengerechten     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 20 keer bekeken


Ingredienten

  40 gram Parmezaanse kaas
  1 ei
  1 teen knoflook
  2 grote courgettes
  5 gram geroosterde pijnboompitten
  4 eetlepels verse oreganoblaadjes
  100 gram cherrytomaten
  1 grote citroen (schoongeboend)
  1/4 theelepel zout
  40 gram volkoren broodkruim (ca 1 snee)
  3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de oven voor tot 230 graden. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een theelepel het vruchtvlees eruit zodat er schuitjes ontstaan. Er moet een 1 cm dikke laag achterblijven, zodat de courgettes in model blijven. Doe het vruchtvlees in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Je moet ca. 100 gram uitgelekt courgettevlees overhouden. Doe in een kom. Hak de knoflook fijn en klop het ei los en meng door het vruchtvlees. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en meng erdoor, samen met het broodkruim en zout. Snij de tomaatjes in vieren en plet ze een beetje. Meng ook door het mengsel. Rasp boven een andere kom de gele schil van de citroen. Hak de oreganoblaadjes fijn, voeg samen met de pijnboompitten toe en meng door elkaar. Roer de helft door het courgettemengsel en houd de rest apart voor de salsa. Leg de uitgeholde courgettes met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olie en bestrooi met wat zout. Schep de courgettevulling in de schuitjes en bak ze 15 minuten in de oven tot de vulling stevig en goudbruin is. Pers ondertussen voor de salsa de citroen uit. Voeg het sap met de rest van de olie en wat zout toe aan het achtergehouden pijnboompitmengsel en meng erdoor. Neem de courgettes uit de oven, laat iets afkoelen en verdeel de salsa erover.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl